Οργή του Τσακαλώτου για δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες του

Οργισμένη απάντηση δίνουν συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομικών.

“Δυστυχώς ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είναι ο… Γουώρεν Μπάφετ για να κερδίσει 702 χιλ. ευρώ μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως υποστηρίζει το Πρώτο Θέμα! Ειδικά, μάλιστα, όταν είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια που, όπως όλοι γνωρίζουν, έχασαν σε αξία τις χρονιές που αναφέρει το Πρώτο Θέμα. Γι’ αυτό και τα περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση.

Συνολικά, όμως, το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σχετικά με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι απολύτως αναληθές και παραπλανητικό.

Τα νούμερα τα οποία παρουσιάζει το δημοσίευμα είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής, με το συντάκτη του να προσθέτει και να αφαιρεί ό,τι θέλει προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Για παράδειγμα αναφέρει το δημοσίευμα ότι μεταξύ 2011 – 2012 «ο κ. Τσακαλώτος πήρε τα δικά του “ρίσκα” αποκτώντας ομόλογα 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας».  Για να προκύψουν, όμως, τα νούμερα αυτά, ο συντάκτης πρόσθεσε και περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί το 2003, χωρίς, μάλιστα, να λαμβάνει υπόψη του ότι τα περισσότερα έχουν ήδη πωληθεί!” αναφέρουν κύκλοι του υπουργού Οικονομικών. 

“Είναι προφανές, επίσης, ότι ο συντάκτης δεν μπορεί να διαβάσει (η αθώα εκδοχή…) το πόθεν έσχες αφού αγνοεί τη στήλη 2 («κατάσταση ή μεταβολή») με την οποία είναι προφανές τι έχει πωληθεί και τι παραμένει στην κατοχή του Υπουργού.

Η πραγματική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης του Υπουργού Οικονομικών προκύπτει αν εξετάσει κανείς την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων. Σε σχέση, μάλιστα, με το «πόθεν έσχες» της προηγούμενης χρονιάς θα διαπιστώσει ότι η αξία του  χαρτοφυλακίου του είναι συνολικά μειωμένη. Το ίδιο συμβαίνει και για τις τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι και αυτές μειωμένες.

Όσον αφορά τα ακίνητα η φράση του δημοσιεύματος «παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα», διαστρεβλώνει την πραγματικότητα καθώς πρόκειται για τρία ακίνητα (πατρικό στην Πρέβεζα, ακίνητο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και ακίνητο του πατέρα του).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα, ο Υπουργός Οικονομικών είναι συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους επενδυτικούς λογαριασμούς, δεν ασχολείται ο ίδιος με τη διαχείρισή τους καθώς δεν του ανήκουν τα χρήματα. Όλοι οι Έλληνες γονείς έχουν τα παιδιά τους συνδικαιούχους! Και ο πατέρας του υπουργού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση” προσθέτουν κύκλοι του κ .Τσακαλώτου.

 

 Διαβάστε επίσης

Δείτε εδώ όλα τα πόθεν έσχες της Βουλής

Το Πόθεν Έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου – Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ