Για υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου κατηγορεί το υπ. Παιδείας ο Μητσοτάκης

Επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξής.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί από τους δασκάλους για το πώς βιώνουν τα παιδιά το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης, καθώς και ποια θα είναι τα μαθήματα που θα σταματήσουν να διδάσκονται με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, ενώ τόνισε πως όταν είχε δει το πρόγραμμα αυτό είχε εντυπωσιαστεί από την καινοτομία. «Προβληματίζομαι όταν μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό. Αξιολογήθηκε ποτέ για να ανασταλεί ή να περικοπεί η λειτουργία του;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, με τους δασκάλους να απαντούν αρνητικά και να αναφέρονται στο ζήτημα του ωραρίου, το οποίο, όπως είπαν, θα δημιουργήσει πλέον πρόβλημα στους περισσότερους εργαζόμενους γονείς. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε, επίσης, να μάθει και για την ποιότητα των βιβλίων, αλλά και για το αν οι δάσκαλοι αξιολογούν και αυτοί τα βιβλία.

«Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά. Δεν θέλω να γυρίσουμε έπειτα από 15 χρόνια και να πούμε χάσαμε μια γενιά παιδιών. Είναι λάθος να καταργούμε τέτοιες επενδύσεις στην παιδεία» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Πριν αναχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ένα τμήμα της 3ης δημοτικού και παρακίνησε τους μαθητές να ασχολούνται με τα ταλέντα τους.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις του Φίλη για τα ολοήμερα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης για τα θρησκευτικά:Ακούμε ακόμη και τους τζιχαντιστές μητροπολίτες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ