• Θεοδωράκης: Αγκαλιάζετε όσα χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε και εσείς τόσο γρήγορα - ΒΙΝΤΕΟ

  9:33 μμ, Κυριακή 08 Μάι 2016 9:33 μμ, Κυριακή 08 Μάι 2016

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για λαϊκισμό και κομματοκρατία.

  «Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του στη βουλή.

  «Ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει -και αν θα λάβει- ύστερα από 35 χρόνια. Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις. Μα τότε πώς προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δισ; Παίρνετε 1.8 δισ από 300.000 ανθρώπους; Γιατί αυτό είναι το 10% των ασφαλισμένων. Ποιον κοροϊδεύετε; Τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες. Γιατί με τους δανειστές απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια συμφωνία στα νούμερα» σημείωσε ο κ.Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα. Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία.

  Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων. Με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού. Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο -το πρότυπο των μισών υπουργών σας. Ένα ναυάγιο ιδεών. Ένα σύμπλεγμα Αγίου φωτός και κότερου».

  Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε ότι δεν διασφαλίζει τις επόμενες γενιές, αγνοεί επιδεικτικά τα Επαγγελματικά Ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση, επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

  «Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι "τα νούμερα δεν βγαίνουν" είναι κυρίως ότι η οικονομία δεν βγαίνει με τέτοια νούμερα. Θα αποτύχετε επειδή υπονομεύετε την παραγωγή και την δημιουργία.

  Και οι επιχειρηματικές ιδέες των Ελλήνων θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό από τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που φεύγουν. Οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες. Και το 2010 μας διαβεβαίωναν ότι το σύστημα θα ήταν βιώσιμο και περιέκοψαν τις συντάξεις 12 φορές. Και εσείς σήμερα μας διαβεβαιώνετε ότι το σύστημα είναι βιώσιμο -αρκεί να ψηφίσουμε εξωπραγματικές εισφορές. Εισφορές όμως που δεν θα εισπραχθούν γιατί ποιος τίμια εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει τις μισές ώρες, τις μισές μέρες, για το σπάταλο κράτος σας;

  Και σε λίγους μήνες θα πείτε ότι το 2018 θα χρειαστούν και άλλα μέτρα και νέες θυσίες. Δεν είστε έτοιμοι να βάλετε ένα τέλος στην κοροϊδία. Την διαιωνίζετε» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

  Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του Ποταμιού που βασίζεται σε τρεις πυλώνες. «Τρεις συντάξεις:

  -Κύρια σύνταξη – καταβάλλεται από το Κράτος (πρώτος πυλώνας)

  -Επαγγελματική σύνταξη (δεύτερος πυλώνας, αντί επικουρικής) – χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία τα οποία μπορεί να ιδρύει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος (μηχανικοί, αγρότες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί) Τα ταμεία προικοδοτούνται από την περιουσία επικουρικών και εφάπαξ

  -Και ο τρίτος πυλώνας η προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη. Ατομικές αποταμιεύσεις δηλαδή με φορολογικά και άλλα κίνητρα. Καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες με δυνατότητα συνεργασίας με τα επαγγελματικά ταμεία.

  Είναι το σύστημα που εφαρμόζουν πλέον στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, από τη Δανία και τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία και την Πολωνία. Ένα ανάλογο σύστημα πρότεινε και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και η Επιτροπή Σοφών που σύστησε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αγνοεί ο κύριος Κατρούγκαλος».

  «Οι λέξεις ανάπτυξη, παραγωγή και κυρίως σχέδιο, σας είναι άγνωστες. Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού…Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος. Και γίναμε μπάχαλο. Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι, από πού ήρθαν και γιατί…» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

  «Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η "πρώτη φορά Αριστερά" ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα», κατέληξε.

  Διαβάστε επίσης

  Μητσοτάκης: Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

  Λεβέντης: Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή – ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα