Φίλης: Όχι παιχνίδια εις βάρος των παιδιών και των γονιών – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στη Βουλή.

«Η Κεντρική Επιτροπή εξετάσεων ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις. Τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξετάσεων δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά, εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Δημοσιεύματα όπως αυτό της “Καθημερινής” περί ξηλώματος της Κεντρικής Επιτροπής εξετάσεων και δήθεν διορισμό συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ψευδή και δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους, δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές. Πρέπει να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φθηνής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο υπουργός.

«Διαβάσαμε μία ανταπάντηση της “Καθημερινής”, ζεματισμένη είναι η αλήθεια, που ανοίγει ένα άλλο θέμα. Ενώ είναι απόρρητη και μυστική η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής εξετάσεων, η ίδια ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ποια είναι και ότι η πλειοψηφία των μελών είναι νέα. Ξαναλέω, όχι παιχνίδια εις βάρος των παιδιών και των γονιών. Λίγη σοβαρότητα. Έχουμε άλλα θέματα για να κάνουμε κομματική αντιδικία, σοβαρότερα ή λιγότερο σοβαρά, αλλά ας αφήσουμε απ’ έξω το μοναδικό θεσμό της ελληνικής κοινωνίας που διαχρονικά έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για το αδιάβλητο σύστημα των εξετάσεων» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

 

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Το ολοήμερο σχολείο δεν καταργείται, αλλά επεκτείνεται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ