Ο Δημήτρης Καμμένος κατά της απόφασης του Μπαλτά για τη Ρόδο

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει ως «αρχαιολογική ζώνη» την έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου.

Ο βουλευτής αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «ματαιώνεται μία τεράστια και σημαντική επένδυση για το νησί της Ρόδου» και χαρακτηρίζει «άκαιρη και ανούσια την παρέμβαση του υπουργείου».

«Τέτοιες αποφάσεις εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας εδώ και χρόνια στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους εκείνους που σκέφτονται ή επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Καμμένος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

Σχετικά με την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Απριλίου μια ζώνη έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογική ζώνη ματαιώνοντας έτσι μια τεράστια και σημαντική επένδυση για το νησί. Μάλιστα η συγκεκριμένη παρέμβαση του Υπουργείου έγινε λίγο πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο (για το οποίο εδώ και δύο χρόνια εκκρεμεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοράς από δύο επενδυτές). Πρόκειται για τμήμα του ενός εκ των δύο ακινήτων στα οποία είχε μοιραστεί η έκταση της Αφάντου στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που ολοκληρώθηκε προ διετίας. Τότε είχαν πλειοδοτήσει η ελληνοαμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Angeliades Inc για το ένα τμήμα (στο οποίο εντοπίστηκε τώρα η αρχαιολογική έκταση) και η Αegean Sun Investments για το άλλο τμήμα.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, χωρίς να υπογραφούν οι δύο συμβάσεις με τους επενδυτές, καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με το ΕΣΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).  Πρόκειται για τμήμα του ενός εκ των δύο ακινήτων στα οποία είχε μοιραστεί η έκταση της Αφάντου στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που ολοκληρώθηκε προ διετίας. Τότε είχαν πλειοδοτήσει η ελληνοαμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Angeliades Inc για το ένα τμήμα (στο οποίο εντοπίστηκε τώρα η αρχαιολογική έκταση…) και η Αegean Sun Investments για το άλλο τμήμα. Μετά την απόρριψη του πρώτου ΕΣΧΑΔΑ απαιτήθηκαν δύο χρόνια μέχρι να ετοιμαστεί το νέο, που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ΣτΕ, αλλά τώρα ανέκυψε το πρόβλημα του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε για το γεγονός

«Το νησί της Ρόδου περιμένει εδώ και χρόνια την αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου, μιας επένδυσης η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού και τους κατοίκους της γενικότερα αναβαθμίζοντας τον τουρισμό. Η παρέμβαση του Υπουργείου στη συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), είναι άκαιρη και ανούσια.

Τέτοιες αποφάσεις εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας εδώ και χρόνια στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους εκείνους που σκέφτονται ή επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας δημιουργώντας αφενός ένα εχθρικό περιβάλλον αλλά και θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Ευελπιστώ ότι σύντομα το Υπουργείο θα αντιληφθεί τις καταστροφικές συνέπειες αυτής του της απόφασης και θα επιτρέψει την ομαλή εξέλιξη αυτής της επένδυσης που τόσο χρειάζεται το νησί».

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος της Επιτροπής στον Άδωνι: Λαλήσατε… Περάστε έξω – ΒΙΝΤΕΟ

Τα “συγχαρητήρια” του Άδωνι στον Κατρούγκαλο και η επίθεση στον Πετρόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Αλεξιάδη – ΒΙΝΤΕΟ

σχολίασε κι εσύ