Μητσοτάκης: Να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του – ΒΙΝΤΕΟ

Για νέα αρχή την οποία σηματοδοτεί το 10ο Συνέδριο της ΝΔ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ομιλία του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του Συνεδρίου. Επεσήμανε ότι η νέα ιστορική αποστολή της ΝΔ είναι η ανόρθωση της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την ως τη χειρότερη  της μεταπολίτευσης και κάνοντας λόγο για ανίκανους.

«Να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται ότι το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά ανάποδα.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης είναι σύσσωμη απαίτηση της αντιπολίτευσης και των πολιτών. «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητά λύτρωση από το ψέμα και την ανικανότητα. Απαιτεί να τελειώσει εδώ ο κατήφορος.» τόνισε μεταξύ άλλων. 

«Ο κ. Τσίπρας που έλεγε πως θα σκίσει το Μνημόνιο έφερε δύο δικά του σε λίγους μήνες. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν μας ζητήθηκαν προληπτικά μέτρα. Αυτό λέγεται ρήτρα αναξιοπιστίας.» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επεσήμανε ότι «καταθέσαμε προτάσεις που πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από τα Μνημόνια. Μπορούμε εμείς να γράψουμε το δικό μας σχέδιο ανασυγκρότησης, με μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν κτήμα του λαού και δεν θα επιβάλλονται από τους δανειστές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μονάδικες, όπως τις χαρακτήρισε, καινοτομίες που θεσμοθέτησε η ΝΔ. «Θητεία στον πρόεδρο, μικρότερα όργανα, διαφάνεια, λογοδοσία στα μέλη μας, αξιολόγηση παντού. Θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ με ορισμένη θητεία που λήγει στις 10 Ιανουαρίου του 2021» υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης ότι «είχα δεσμευθεί ότι θα αλλάξουμε τη ΝΔ. Τίμησα την εντολή σας. Αλλάξαμε το κόμμα μας και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.» 

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μόνο μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας καθώς και ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά λύτρωση από το ψέμα και την ανικανότητα. «Ζητά απεγνωσμένα οξυγόνο.» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης.» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί

Το αιχμηρό tweet του Κρανιδιώτη για τον Μητσοτάκη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ