Παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων στο συνέδριο της ΝΔ

Την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της επεσήμανε στην παρέμβασή του, στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ , ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας.

Ο γραμματέας του κόμματος έθεσε το δίλημμα αν «σκύβουμε το κεφάλι και οδηγούμεθα στο σκοτάδι ενός νέου μεσαίωνα ή αν αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη της συνοχής και της ευημερίας», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Για αντιλαϊκά μέτρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην παρέμβασή του ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «βαρβαρότητα του συστήματος» που αποκαλύπτεται από τη στάση των χωρών της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες. «Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι αρνητική εξέλιξη και η παρουσία του στην περιοχή μας προμηνύει κινδύνους» τόνισε επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

«Ο ελληνικός λαός με συντονισμένους αγώνες πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» είπε, κάνοντας λόγο και για φοροεπιδρομή και δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία η οποία θα βασίζεται σε φθηνή εργατική δύναμη χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με τον πλούτο στα χέρια των λίγων.

«Το ερώτημα είναι τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Εμείς λέμε καθαρά ότι η μόνη λύση για τον λαό είναι η πρόταση πως πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής με μονομερής διαγραφή του χρέους» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ότι ο στόχος της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη είναι κοινός.

«Κινδυνεύουμε να καταλήξουμε μια αποτυχημένη χώρα» είπε, υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού. για να περάσει η χώρα στον ενάρετο κύκλο της παραγωγικότητας και της προόδου. «Πρέπει να εξορκίσουμε τον λαϊκισμό και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αντί να κατηγορούμε τους ξένους. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Το μέγα ζήτημα για τη χώρα μας είναι η πολιτική σταθερότητα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται όσοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας να συνεργαστούν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι χρειάζεται σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη στασιμότητα. «Σήμερα χρειάζονται πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων» υπογράμμισε και ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση συναίνεσης, με πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο Κώστας Ήσυχος, εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να κρύψει την ανησυχία του και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος του Καραμανλή με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ 

Σκανδαλίδης: Η χώρα δεν χρειάζεται και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 18 μήνες

σχολίασε κι εσύ