Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Ειδικότερα, για τα αποτελέσματα του τελευταίου εκτιμά ότι αποδεικνύουν πως η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατράπηκε σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση. 

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής, για πολύμηνη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση του «μνημονίου Τσίπρα», όπως το αποκαλούν, χρεώνοντάς του την αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δισ. για τους πολίτες. Ακόμη και για το χρέος, προεξοφλούν ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται των προβλέψεων-αποφάσεων του Eurogroup του 2012. «Η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής για την υπέρβαση της κρίσης», λένε.

Την ίδια στιγμή, το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά αποφάσισε να τεθούν σε διάλογο οι «προγραμματικές θέσεις προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας», όπως ονομάζουν τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που διαμορφώθηκαν στην πορεία προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη στις 14-15 Μαΐου. 

Ειδικότερα, οι θέσεις αυτές θα συζητηθούν σε ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, στις 7-8-9 Μαΐου, με τη συμμετοχή κλιμακίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τοπικών στελεχών.

Τα σχέδια των εισηγήσεων για τις ενότητες πολιτικής που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν νωρίτερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να συνεδριάσει στις 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή και των Γραμματέων της ΝΕ από όλη την Ελλάδα, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 6 Μαΐου θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σε επιστολή της τόσο προς τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όσο και προς τους Γραμματείς ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δίνει το στίγμα των επόμενων κινήσεων μετά τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας για:

– Πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, με βάση το τρίπτυχο «Ενότητα – Διεύρυνση– Ανανέωση»

– Ισχυροποίηση του σχήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την οργανωτική της συγκρότηση σε περιφερειακό επίπεδο.

– Τη λειτουργία της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων προγραμματικής σύγκλισης, που μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για τη συμπόρευση και την προοδευτική συμμαχία όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, που ήδη ξεκίνησε.

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση Λεβέντη σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ