Τζάκρη: Πίσω από τη διαπραγμάτευση κρύβεται ένα πολιτικό παιχνίδι – ΒΙΝΤΕΟ

“Πίσω από αυτή τη συζήτηση, ο σκοπός δεν είναι αμιγώς οικονομικός. Κρύβεται ένα πολιτικό παιχνίδι”‘ δήλωσε η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ελληνική οικονομία ανθίσταται, η ύφεση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο είχε προϋπολογιστεί και οι δανειστές για ακόμη μια φορά έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

“Νομίζω ότι με καινούρια δεδομένα δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για τη λήψη νέων μέτρων, πολλώ δε μάλλον για τη λήψη πολιτικών μέτρων. Πίσω από αυτή την παρατεταμένη συζήτηση γύρω από το κλείσιμο της αξιολόγησης σε μια χώρα που τα προηγούμενα έξι χρόνια έχει πετύχει αυτή τη πολύ σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή και σε μια χώρα που έχει κάνει οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, νομίζω ότι υποκρύπτεται μια χείριστη πολιτική αποσταθεροποίησης της ίδιας της χώρας από αυτούς που μας ταλανίζουν τόσα χρόνια” τόνισε η κ. Τζάκρη, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται κυρίως στο ΔΝΤ και σε ένα κομμάτι των ευρωπαίων εταίρων.

“Θέλουν να έχουν μια ελεγχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η ολοκλήρωση αυτής της αξιολόγησης απελευθερώνει τη χώρα από τους δανειστές και το ΔΝΤ. Την επόμενη της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το αν θα πετύχουμε ή όχι εξαρτάται περισσότερο από τις δικές μας δυνάμεις και επιλογές και λιγότερο από τις δυνάμεις των δανειστών. Υπάρχει ένα συντηρητικό κατεστημένο στους δανειστές που δεν θέλει να μας απεγκλωβίσει από αυτή τη στενωπό και να μας εκχωρήσει πίσω μέρος της χαμένης μας εθνικής κυριαρχίας, γιατί θέλει να διατηρήσει ένα σημαντικό γεωπολιτικό έλεγχο στη χώρα μας, με αυτή την ελεγχόμενη αποσταθεροποίηση”, επισήμανε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να “δώσω” τον Βενιζέλο – Οι συναντήσεις

Κωνσταντοπούλου: Διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας – ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Από 5 έως 20 ευρώ η μηνιαία επιβάρυνση στα εισοδήματα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ