Νέα παραίτηση στη Νέα Δημοκρατία

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Την ίδια στιγμή που το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού επιδιώκει να ρίξει τους τόνους από την εσωκομματική τρικυμία των τελευταίων ημερών και να αναδείξει τις μεγάλες αλλαγές που θα λάβουν χώρα στο επερχόμενο συνέδριο, η παραίτηση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του συνεδρίου κ. Φίλιππου Ταυρή, ήρθε να προκαλέσει έναν νέο, όχι τόσο ευχάριστο πονοκέφαλο.

Ο κ. Ταυρής, με επιστολή που κοινοποίησε αργά χθες το βράδυ προς τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες και νοθεία στη σύνθεση του Συνεδρίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για “αυθαίρετη συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων”.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ο κ. Ταυρής λέει:

«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικών και αντιδεοντολογικών ενεργειών».

Είναι μάλιστα αξιοπρόσεκτο, πως ταυτόχρονα με την παραίτηση του κ. Ταυρή, η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έβγαζε δελτίο τύπου με την οποία ανακοίνωνε “την επικύρωση των τελικών αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τον μήνα Απρίλιο”.

Όπως λέει στη συνέχεια η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ “οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη των προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, των υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών και των προέδρων των 66 Νομαρχιακών Οργανώσεων, καθώς και των 2.435 αιρετών συνέδρων που θα συμμετέχουν στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο”.

Όλα αυτά συμβαίνουν και ενώ πολλές μεγάλες οργανώσεις της “γαλάζιας νεολαίας”, ιδιαίτερα από την περιφέρεια βρίσκονται σε μια “αμήχανη αναταραχή”, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις προκειμένου να υπάρξει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, έξω από το συνεδριακό χώρο, από μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση λίγα εικοσιτετράωρα πριν αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου, οι μηχανές της Λεωφόρου Συγγρού δουλεύουν ασταμάτητα.

Το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης έχει σηκώσει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραχωρεί σήμερα στις 17.00 εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου για το συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό, το προσχέδιο του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εγκριθεί στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση, και όπως τονίζει στον real.gr ο κ. Βαρβιτσιώτης “το νέο καταστατικό δεν είναι ένα τροποποιημένο παλαιότερο κείμενο, αλλά ένα κείμενο που έχει γραφτεί από την αρχή”.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η δήλωση παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αιχμές του Παπαμιμίκου κατά την παραίτησή του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ