Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η μοναδική ελπίδα πλέον είναι η παραίτησή τους

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης κάθε μέρα δημιουργεί νέα μέτωπα» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή «τις δηλώσεις Μουζάλα και τα τελευταία γεγονότα στο προσφυγικό».

«Στην Ειδομένη, σύμφωνα με τον υπουργό Μουζάλα, η κυβέρνηση περιμένει “να ωριμάσει η απελπισία” για να δοθεί “μορφή στο χάος”. Η απελπισία είναι το μοναδικό όπλο μιας κυβέρνησης  που εξήγγειλε την ελπίδα. Δεν γνωρίζουμε αν ο σοβαρός τραυματισμός του πρόσφυγα χτες στην Ειδομένη υπηρετεί το σχέδιο απελπισίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε αν στοχεύουν στην απελπισία των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών κοινωνιών.

Πάντως αν αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι έχει αποτελέσματα. Οι πρόσφυγες είναι απελπισμένοι. Όσοι θέλουν να στείλουν τα προϊόντα τους σιδηροδρομικώς είναι απελπισμένοι. Οι κάτοικοι των νησιών απελπίζονται όπως και οι κρατούμενοι που περιμένουν την επιστροφή τους στην “ασφαλή” Τουρκία. Στο Ελληνικό και στον Πειραιά κάτοικοι και πρόσφυγες απελπίζονται. Στο νομό Κιλκίς οι κάτοικοι απελπίζονται. Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και να υπαχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης απελπίζονται. Προφανώς και ο υπουργός Μετανάστευσης έχει απελπιστεί, χαμένος στον κυκεώνα των αμέτρητων συντονιστικών οργάνων της κυβέρνησης.

Η μοναδική ελπίδα πλέον είναι η παραίτηση τους» τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μουζάλας για το χάος στην Ειδομένη: Δεν μπορούσαμε να επιβάλουμε την τάξη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βενιζέλος για την κυβέρνηση: Εκεί που έφτυναν… γλείφουν

Πεπεισμένος ο Παπαδημούλης ότι η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες

“Βόμβα” Eurostat στις διαπραγματεύσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ