Αντιδράσεις για την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου – Την αποδοκιμάζει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, που διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, άσκησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. «Την αποδοκιμάζω», ανέφερε η κ. Καλογήρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου καλεί τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για την ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις από μέρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των Οινουσών.

«Με έκπληξη διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε. το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Κάρμαντζη για την Τουρκία. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου με αδιανόητες φράσεις αναφέρεται στη γείτονα χώρα και το λαό της. Διερωτώμεθα λοιπόν αν κάποιος Τούρκος διαβάσει τις θέσεις αυτές θα έχει την επιθυμία να επισκεφτεί το νησί μας; Αντιλαμβάνεται ο Αντιπεριφερειάρχης το κακό που κάνει στον τουρισμό του νησιού; Αλλά κυρίως αντιλαμβάνεται το μίσος που στάζει στις ψυχές των Χιωτών και Χιωτισσών και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά;» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμπληρώνοντας: «Θυμίζουμε στον κ. Κάρμαντζη ότι δεν είναι απλός πολίτης, αλλά Αντιπεριφερειάρχης στη Χίο και η ιστορία έχει δείξει ότι οι συνέπειες κάποιων δηλώσεων είναι πολύ σοβαρές. Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού «κύριος» Κάρμαντζης φέρει τεράστιες ευθύνες για το μίσος που σπέρνει και τις απόψεις που διατυπώνει, οι οποίες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων της Χίου, καλούμε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του για το καλό του τόπου μας και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα».

Σε δήλωση της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή την τοποθέτηση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, αναφέρει: «Λυπάμαι για την τοποθέτηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.  Την αποδοκιμάζω.  Φυσικά δεν εκφράζει την Περιφέρεια».

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις, σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης έσπευσε να δηλώσει: «Η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές».

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινήσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου για την ανάρτηση που προκάλεσε αναστάτωση – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ