Αυτό είναι το σχέδιο του Καμμένου για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

“ΤΑΙΠΕΔ” Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από την ομιλία του στην EXPOSEC 2016.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος “κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδά μας”. 

“Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που μία ακίνητη περιουσία 37 δις ευρώ μπαίνει προς εκμετάλλευση με ένα πολύ απλό τρόπο. Έχουμε βάλει ως όριο το 5% της αντικειμενικής αξίας για ετήσιο ενοίκιο όλων των ιδιοκτησιών των τεσσάρων ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Με 5%, λοιπόν, επί της αντικειμενικής το χρόνο μπορούμε να νοικιάζουμε για 50 ή 100 χρόνια μια περιοχή η οποία δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για στρατιωτική χρήση. Αυτό θα βγαίνει στο διαδίκτυο σε ένα δημόσιο bid για επτά ή 15 μέρες, με ρύθμιση η οποία έρχεται τις επόμενες μέρες.

Θέλω να σας πω ότι σε μια πρώτη συζήτηση που κάναμε και με τους ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και με χώρες με τις οποίες αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ στενή συνεργασία, με το Ισραήλ, με χώρες της Μέσης Ανατολής – ιδίως το Άμπου Ντάμπι – και την Αίγυπτο, έχουμε προσφορές που θα φέρουν τεράστιες επενδύσεις στη χώρα.

Μόνο για τη νήσο Φλέβες υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεύτερη πρόταση, από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία” είπε μεταξύ άλλων.

 

 Διαβάστε επίσης

Η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Συμφωνία Σκουρλέτη – Τρόικας για τα ενεργειακά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ