Γεροβασίλη: Προτεραιότητα είναι η εκκένωση της Ειδομένης

«Άμεση προτεραιότητα είναι η εκκένωση της Ειδομένης» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στο προσφυγικό και συνέχισε λέγοντας:

«Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι επεισόδια σαν αυτά που έγιναν προχθές από δυνάμεις τάξης της γείτονος χώρας εναντίον απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών -ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά- ενέχουν σοβαρούς κινδύνους. Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει διαρκώς τους πρόσφυγες της Ειδομένης ότι ο διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων είναι κλειστός. Τους καλεί να εγκαταλείψουν το σημείο και να δεχθούν τη μεταφορά τους στις δομές φιλοξενίας. Επίσης τους καλεί με ενημερωτικά φυλλάδια να μην πιστεύουν φήμες και ψευδείς πληροφορίες που διακινούνται ανεύθυνα από αγνώστους, και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι:

«Παρακολουθούμε στενά τη δράση τέτοιων ατόμων και εξετάζουμε –αν χρειαστεί- τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, χωρίς όμως να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ανθρωπιστική δραστηριότητα των ΜΚΟ».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό – ΒΙΝΤΕΟ

Μπαλάφας: Πριν από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τόσκας: Ο ελληνικός λαός έχει νιώσει το προσφυγικό μόνο μέσω της τηλεόρασης

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ