Χατζηδάκης: Το πακέτο των 5,5 δισ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο για να κρυφτεί

«Είναι φανερό, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι άλλη στρατηγική έχει το ΔΝΤ, άλλη οι Ευρωπαίοι και άλλη η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορές. Επιχειρείται να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής, αλλά νομίζω ότι στις ανακοινώσεις της ίδιας της κυβέρνησης ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm 97,8.

«Ο λογαριασμός αυτός δεν θα είναι μικρότερος από 5,5 δισ. ευρώ. Και νομίζω ότι αυτό εξηγεί έως ένα βαθμό  και τις κινήσεις της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες. Προσπαθεί πίσω από διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα, μεταξύ των οποίων ήταν και η επίθεση στο ΔΝΤ, να καλύψει αυτό το πακέτο», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Στην επισήμανση πως ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά επιθυμούσε την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερες μεταρρυθμίσεις και επίσης βρίσκει στους λογαριασμούς του το δημοσιονομικό κενό μεγαλύτερο. Σίγουρα είναι αυστηρότερο και ως προς τα δημοσιονομικά τουλάχιστον στην εκτίμηση. Αυτός είναι και ο λόγος που στη συνέχεια βεβαίως έρχεται και προτείνει κούρεμα του χρέους διότι θεωρεί ότι η άσκηση δεν λύνεται. Και εκεί είναι που υπάρχει αντίδραση της ευρωπαϊκής πλευράς η οποία προφανώς δεν θέλει να κάνει κούρεμα χρέους. Αυτό έρχεται να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα, καθώς αυτή η ιστορία κρατά αρκετά χρόνια, πως μαγική λύση δεν πρόκειται να βρεθεί».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κ. Χατζηδάκης: «Αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις διαφορές των δύο άλλων πλευρών Ε.Ε.-ΔΝΤ και να πετύχει το καλύτερο για την Ελλάδα. Μόνο που υπάρχουν μερικοί παράγοντες που λειτουργούν εις βάρος μας. Ο ένας παράγοντας, προκύπτει ξεκάθαρα και από τις υποκλοπές τα κείμενα που είδαμε. Ο ένας είναι ο χρόνος. Οσο χάνουμε χρόνο, όπως έγινε και πέρυσι με τη διαπραγμάτεύση του κ. Βαρουφάκη, στερεύουμε σε χρήματα και βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Το δεύτερο που λειτουργεί εις βάρος μας είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πήρε την κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Από το σημείο αυτό και πέρα η κατάσταση χειροτέρεψε. Αντί να γίνουν καλύτερα τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδεινώθηκαν και αυτό είναι που επιβάλλει και πιο επώδυνες λύσεις».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Ρήγας: Όλοι θέλουν τη συμφωνία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ