Αυγενάκης: H διαρροή τoυ WikiLeaks δεν μας έκανε σοφότερους

«Το συγκεκριμένο θέμα και η συγκεκριμένη διαρροή δεν μας έκανε ιδιαίτερα σοφότερους», σχολίασε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

«Είναι προφανές, καιρό τώρα, ότι το Ταμείο έχει πιέσεις προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, να φέρει τους Ευρωπαίους στο σημείο που θέλει από πλευράς χρέους και να φέρει την κυβέρνηση, από πλευράς δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων», σχολίασε ο κ. Αυγενάκης.

«Πρέπει  η ίδια η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να θέσει η ίδια καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας  και των διαπραγματεύσεων. Εάν δεν το βάλει η ίδια, πολύ φοβούμαι ότι θα το βάλουν οι ίδιες οι συνθήκες», είπε ο ίδιος.

Συνέχισε δε λέγοντας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ: «Κατά τη γνώμη μας πρέπει η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα, το ΔΝΤ, με σοβαρότητα και όχι με όρους επικοινωνίας όπως το συνηθίζει. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μας δίνουν την εντύπωση ότι περισσότερο ενδιαφέρονται για το περιτύλιγμα και λιγότερο για την ουσία της υποθέσεως».

Σχετικά με την παρουσία του ονόματος του κ. Παπασταύρου μεταξύ αυτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση «Panama Papers» ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι πολύ εύκολο να πάρουμε τη μία ή την άλλη θέση για ένα θέμα που πιθανόν μας εξυπηρετεί επικοινωνιακά ή όχι, αλλά είναι πολύ άσχημο και θα έλεγα και ανήθικο να αμαυρίζουμε, δεν μιλώ ειδικά για τον κ. Παπασταύρου μιλώ γενικότερα, να σταυρώνουμε και πολύ περισσότερο να δικάζουμε κιόλας μέσα σε ελάχιστα λεπτά προσωπικότητες».

Στο ερώτημα αν πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει τι είναι αυτές οι off-shore ο κ. Αυγενάκης ήταν κατηγορηματικός: «Σαφέστατα. Είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Αμανατίδης: Υπάρχει κοινή αντίληψη ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ