Χρυσόγονος: Δεν μπορούμε να αποβάλουμε το ΔΝΤ σαν “κακό μαθητή”

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποβάλει το Ταμείο σαν να ήταν κακός μαθητής, μόνοι μας δεν μπορούμε να το διώξουμε» παραδέχθηκε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος, στον απόηχο της διαρροής της συνομιλίας ΤόμσενΒελκουλέσκου μέσω Wikileaks.

«Μην κοροϊδευόμαστε, αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών οχυρώνεται πίσω από το Ταμείο σου κόβει τα πόδια, δεν μπορώ σου λέει να περάσω τη συμφωνία στη Μπούντεσταγκ χωρίς το Ταμείο».

«Η παρουσία τους όμως δεν είναι ωφέλιμη. Το ΔΝΤ δανείζει ελάχιστα λεφτά, με πολύ υψηλό επιτόκιο ενώ στο σκέλος των μέτρων οι εκτιμήσεις τους είναι εντελώς αναξιόπιστες» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην κοροϊδευόμαστε, αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών οχυρώνεται πίσω από το Ταμείο σου κόβει τα πόδια, ‘δεν μπορώ σού λέει να περάσω τη συμφωνία στη Μπούντεσταγκ χωρίς το Ταμείο’».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, το ΔΝΤ πιέζει μεν για απομείωση του χρέους αλλά έως τώρα «είναι αποτελεσματικοί μόνο στα φορολογικά μέτρα, ενώ είναι αναποτελεσματικοί στις πιέσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους».

«Για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους στους δανειστές πρέπει να δανείζεσαι από τις αγορές, για να δανειστούμε από τις αγορές πρέπει να μειωθεί μέρος του χρέους» δήλωσε  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Μέρκελ: Μην περάσει από κανενός το μυαλό ότι δεν θα κλείσουμε Απρίλιο

Ολόκληρη η απάντηση – φωτιά της Λαγκάρντ στον Τσίπρα

«Πώς θα σταματήσει ο κατήφορος της οικονομίας»

Nέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπρόσωπους των θεσμών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ