Κυρίτσης: Περιμένουμε βία από πρόσφυγες και μετανάστες

«Περιμένουμε βία. Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι», δηλώνει ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στον Βρετανικό Observer, «η όλη φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να αποτρέψει τη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη από τις τουρκικές ακτές, αλλά θα είναι δύσκολο και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ήπια προσέγγιση. Είναι άνθρωποι που διέφυγαν από τον πόλεμο. Δεν είναι εγκληματίες».

Το άρθρο του Observer αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εξεγέρσεις των χιλιάδων εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων έχουν ενισχύσει τους φόνους της Αθήνας για την πρακτικότητα της εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία για τη νομιμότητά της. Τα νησιά έχουν γίνει σημεία «ανάφλεξης», ενώ 800 άνθρωποι απέδρασαν από το κέντρο κράτησης στη Χίο την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το άρθρο, «Ακόμη περιμένουμε νομικούς και μεταφραστές που θα έπρεπε να έχουν στείλει. Ακόμη και το προσωπικό της Frontex δεν έχει φτάσει ακόμη», σημειώνει. Αλλά και η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για την Ελλάδα έχει καθυστερήσει.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αιχμές Βαρουφάκη για τον Τσίπρα: Η τρόικα έβαλε μια σφήνα ανάμεσά μας

Φωτίου: Η ΝΔ μένει να μας στείλει στο Γουδί για κρέμασμα – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες «βόμβες» της Κωνσταντοπούλου για τον Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις του wikileaks

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ