Πετρόπουλος: Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία

«Εμείς έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να υπάρξει συμφωνία, αλλά αυτή η συμφωνία, προς το παρόν, δεν έχει υπογραφεί, στο πλαίσιο των όρων που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2015» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, για να υπάρξει λύση στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, επιβάλλεται να επιτευχθεί συναίνεση τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός της χώρας.

«Αυτό που κάνουμε με τη σημερινή κυβέρνηση είναι διαπραγμάτευση» υπογράμμισε.

Όπως είπε, αρκετά νωρίς, φάνηκαν τα πρώτα σημάδια που έδειχναν ότι δεν υπάρχει κοινός βηματισμός, που θα έπρεπε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Και αντί να γίνει μία συμφωνημένη επιλογή μέτρων ανάπτυξης της Ελλάδας, για να εντοπίσει τα προβλήματά της, είχαμε, δυστυχώς, από κακή πολιτική επιλογή, τη δέσμευση με τα μνημόνια» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα μπήκε σε ένα «όχημα» εξαρχής τέτοιων δεσμεύσεων, που θα έπρεπε εμείς με την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας, να ανατρέψουμε. Και γι’ αυτό μιλάμε για σκληρή διαπραγμάτευση, μας μέμφονται, γιατί μιλάμε για σκληρή διαπραγμάτευση» σημέιωσε.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για δυσχέρειες στη διαπραγμάτευση. «Οι δυσχέρειες αυτές υπάρχουν κάτω από μία στρεβλή αντιμετώπιση των δεδομένων που ισχύουν στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτών που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι ο κίνδυνος φτώχειας από 27%, το 2010, αυξήθηκε πάνω από 35%, το 2013.

«Το επίπεδο συμφωνίας έχει διαμορφωθεί» επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συνέχισε ότι «καμία δικαιολογία δεν θα υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν υποστηρίξει αυτή την εξέλιξη, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα με κανόνες δικαιοσύνης και με πραγματικά καθολικό αναδιανεμητικό χαρακτήρα, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Σκουρλέτης προς τον Μητσοτάκη: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά

Παπαδημούλης: Το ΔΝΤ έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν της συμφωνίας

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ