Βενιζέλος: Το μεγάλο αίτημα προς την κυβέρνηση ήταν “παραιτηθείτε”

«Το μεγάλο θέμα που ετέθη χθες ήταν το αίτημα, να φύγετε, να παραιτηθείτε, να αλλάξει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

«Η παρούσα Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μία ταπείνωση, σε μία μιζέρια, στη στασιμοχρεωκοπία.  Η στασιμοχρεωκοπία είναι φλερτ με την καταβύθιση, γιατί πηγαίνεις πάνω στην επιφάνεια και σιγά-σιγά βυθίζεσαι.  Όλα πηγαίνουν χειρότερα» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπείται από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο και χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, τους θεσμούς με τον τρόπο που τους χρησιμοποιεί.  Δηλαδή δεν σέβεται τίποτα, δεν υπάρχει κανένας φραγμός και κανένα όριο, καμία αντίληψη θεσμική, κανένας σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και όλα αυτά για να δημιουργηθεί ένα προκάλυμμα ή, αν θέλετε, ένας πολύ μεγάλος αντιπερισπασμός, καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει τις μεγάλες βάσεις της αφήγησής της».

«Όλη τους η αντίληψη είναι ότι υπάρχουν “καλοί” Εισαγγελείς, που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, υπάρχουν καλοί Δικαστές, με κορυφαίο παράδειγμα την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που την επέλεξε η Κυβέρνηση και την εμπλέκουν, είμαι βέβαιος εν αγνοία της, σε μία κυβερνητική σκηνοθεσία και υπάρχουν «κακοί» Εισαγγελείς και Δικαστές, οι οποίοι κατονομάζονται, οι οποίοι διαπομπεύονται στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό και το συνεταίρο του, τον κ. Καμμένο.  Γιατί;  Γιατί αυτά που κάνουν δε συνάδουν με τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τις κυβερνητικές αντιλήψεις» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «η ουσία είναι το απόλυτο ψεύδος στα μεγάλα θέματα.  Φωνάζουν, για παράδειγμα, γι’ αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε το 2010, να σώσουμε τα λεφτά που είχε δώσει πολλά χρόνια πριν το δημόσιο και δεν είχε πάρει κανένα αντάλλαγμα και να δώσουμε στο Πολεμικό Ναυτικό σημαντικά προγράμματα που έπρεπε να πάρει, όπως είναι τα νέα υποβρύχια.  Λένε στη Βουλή διάφορα άρρητα ρήματα, αλλά στο Δικαστήριο λένε, είναι σωστή η συμφωνία και ο νόμος του 2010».

«Προσφεύγουν οι ομολογιούχοι –οι λεγόμενοι μικροομολογιούχοι– στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο και η Κυβέρνηση με τους νομικούς της συμβούλους στο Στρασβούργο υπερασπίζεται το PSI, λέγοντας, ήταν αναγκαίο, ήταν εξαιρετικό», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό και την διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι  «κατέρρευσε το οικονομικό επιχείρημα, κατέρρευσε το επιχείρημα της σκληρής διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, διότι η χώρα ταπεινώνεται με αφορμή το προσφυγικό παντού.  Ταπεινώνεται στα Βαλκάνια, ταπεινώνεται στο Αιγαίο, ταπεινώνεται στο ΝΑΤΟ, ταπεινώνεται δυστυχώς σε σχέση με την Τουρκία.  Και τί απέμεινε;  Απέμεινε το περιβόητο επιχείρημα της διαφθοράς και όλη η διαπλοκή και η διαφθορά είναι τελικά ένα όνομα και μία γάτα, διότι με όλους τους άλλους προφανώς γίνονται συζητήσεις, επαφές και ούτω καθεξής».

 

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας χθες είχε μία μεγάλη ήττα

Κουμουτσάκος: Πράξη καθήκοντος από τη ΝΔ να ζητήσει πρόωρες εκλογές 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ