Φάμελλος: Οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα

«Η χθεσινή συζήτηση ήταν στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της χώρας για το θέμα της Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να μπορέσει να βρει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του προβλήματος για να τα διορθώσει και να τα λύσει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η χθεσινή συζήτηση ήταν στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της χώρας για το θέμα της Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να μπορέσει να βρει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του προβλήματος για να τα διορθώσει και να τα λύσει. Αλλιώς δεν έχει νόημα, γιατί δεν είναι ντετέκτιβ ο πρωθυπουργός, ούτε νομικός δικηγόρος, ούτε δημοσιογράφος για να αποκαλύψει ένα όνομα ή ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και οι οικονομικές, δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα, όχι μόνο γιατί καθυστερούν υπερβολικά το ρυθμό απονομής δικαιοσύνης, αλλά γιατί δεν νιώθει ο επιχειρηματίας, ο πολίτης, αλλά και οι κοινωνικοί φορείς το αίσθημα Δικαίου και την ισονομία για να λειτουργήσουμε στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Ποια ήταν τα πολιτικά ζητήματα; Το πρώτο που για μας είναι σημαντικό ήταν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και οι οικονομικές, δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα, όχι μόνο γιατί καθυστερούν τον ρυθμό απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και γιατί δεν νιώθει ο πολίτης, ο επιχειρηματίας και οι κοινωνικοί φορείς το αίσθημα δικαίου και την ισονομία για να λειτουργήσουν μέσα στην κοινωνία».

Και συνέχισε ο ίδιος: «Τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα; Για αυτά τα ζητήματα ήταν τέσσερις οι πρωτοβουλίες οι χθεσινές».

«Η πρώτη», όπως είπε, «ήταν το θέμα της αναγγελίας συνταγματικής αναθεώρησης για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το δεύτερο ήταν η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και η πολιτική αμνήστευσης των διοικήσεων των τραπεζών που έδωσαν τα δάνεια.

Το τρίτο ήταν η εντολή που δόθηκε εμμέσως διά της ομιλίας του πρωθυπουργού στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής να μας φέρει ποιες είναι οι καθυστερήσεις στην παραπομπή φακέλων πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη.

Το τέταρτο ήταν η αναγγελία μεικτής επιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση και το άνοιγμα του θέματος εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Και το γεγονός ότι το πρωθυπουργός εκτός από την αναγγελία των 13 μεγάλων πολιτικών παρεμβάσεων σε βάρος της δικαιοσύνης την περίοδο 2011-2014, συμφώνησε με την κυρία Γεννηματά και τον κύριο Θ εοδωράκη να ανασταλούν όσες από τις 13 είναι σε ισχύ, αυτό ήταν είναι ένα κέρδος. Κάτι έγινε, βγάλαμε 5 ζητήματα να πάμε μπροστά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Έχουμε μια πτώση επιπέδου στη ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ