Νικολόπουλος: Έτοιμοι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε νέο πολιτικό φορέα

Τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα ανέλυσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς και υποψηφίων Βουλευτών και Ευρωβουλευτών των τελευταίων τριών εκλογικών αναμετρήσεων.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, “υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που να εκφράζει τη μεγάλη, ελληνική, πολιτική οικογένεια της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, και μάλιστα, ενός φορέα που, με την πιθανολογούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, μετά μάλιστα την διάψευση των ελπίδων μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και μετά την εκλογή του  ακραίου, υπερ-νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ”.

“Οι τελευταίες εκλογές έστειλαν το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα στην «εντατική», αφού οι μισοί και πλέον Έλληνες, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από το κατώτερο κάθε περίστασης και ιστορικής συγκυρίας πολιτικό προσωπικό, δεν πήγαν καν στις κάλπες. Οι «πάλαι ποτέ μεγάλοι» ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να εισαχθούν σε «μονάδες αποκατάστασης» ή καλύτερα «αντικατάστασης»…” σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος προσθέτοντας πως  “τα πραγματικά πολιτικά κόμματα και όχι στα «πολιτικά υβρίδια» της διαπλοκής, που βρέθηκαν στη Βουλή χάρη στα ΜΜΕ και τους δημοσκόπους, αργοπεθαίνουν, παρότι κάποια από αυτά, μπορεί να έχουν την τύχη να επιβιώσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση”.

“Η πολιτική όμως ζωή και η Δημοκρατία, χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ανοιξιάτικα όνειρα, τους απαντάμε ότι με αυτή τη λογική, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%  θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι συναντιέται συχνά και με ορισμένους σε τακτικά χρονικά διαστήματα, που έχουν τις ίδιες αγωγές και επιδιώξεις. “Πρόκειται για εν ενεργεία αλλά και πρώην κοινοβουλευτικά και πολιτικά στελέχη από τον χώρο της κοινωνικής κεντροδεξιάς. Δεν είναι όμως εύκολο να φτάσει κανείς από την θεωρία στην πράξη, και ιδιαίτερα στις μέρες που διάγουμε” επισήμανε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

“Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές του πρωτοβουλίες, έγινε ο καταλύτης για να ανοίξει κυριολεκτικά το κουτί της Πανδώρας, των επαφών και των διεργασιών, σε ολόκληρο το μη εκφραζόμενο σήμερα, από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, πολιτικό φάσμα,

Ξαφνικά με αφορμή την πρωτοβουλία του Γ. Καρατζαφέρη, ξανάνοιξε το θέμα του «νέου» σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα. Το γεγονός όμως αυτό αποδεικνύει ότι, οι μέχρι πρότινος πλασαριζόμενες ως δήθεν νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις, «αρρώστησαν και γέρασαν» πολύ γρήγορα και, πλέον, η ημερομηνία λήξης τους είναι τόσο σύντομη, ώστε η πολιτική σκηνή να αναζητά και πάλι καινούργιους «νέους», ελπίζοντας πως δεν θα αποδειχθούν ένα ακόμη «λίφτινγκ» του παλιού” υπογράμμισε. 

 

“Υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, που θα αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα στην επέλαση ακραίων, νεοφιλελεύθερων και παλαιοκομμουνιστικών απόψεων «δεξιού ή/και αριστερού τύπου» ” συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος και έκανε λόγο για μια νέα πατριωτική συμμαχία. “Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει να χτίσουμε μια συμμαχία που θα ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη” είπε. 

Ο κ. Νικολόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ τονίζοντας: “Η μεταλλαγμένη επί Αντώνη Σαμαρά, υπερ-νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κεντροδεξιά, καθώς και η συστηματικά μετατρεπόμενη σε «μαγαζί Μητσοτάκη», σημερινή Νέα Δημοκρατία,  παρά το γεγονός πως κρατάει  την σφραγίδα και τα αρχεία, εντούτοις μετά την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή, άλλαξε και έγινε ένα διαφορετικό κόμμα”.

“Μακάρι να διαψευστούν οι εφιαλτικές προβλέψεις που έκαναν την Κυριακή των εθνικών εκλογών στο Νίκο Χατζηνικολάου για τον Μητσοτάκη. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση Μητσοτάκη, δεν χρειάζεται πρόβλεψη για ένα πιστό υπηρέτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ένα λαϊκιστή των αγορών και του τραπεζικού συστήματος, ένας πολιτικός που δεν το κρύβει πως θέλει να έρθει στην εξουσία μόνο και μόνο για να εφαρμόσει καλύτερα τα θέλω και τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών” ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε ότι  “η κεντροδεξιά δεν είναι η αψίδα του θριάμβου όσων αποθεώνουν την παντοκρατορία των αγορών, κόντρα ακόμη και στη στοιχειώδη αξιοπρέπεια των πολιτών.   Και δεν είναι ούτε ένα σαθρό και υποταγμένο συνονθύλευμα δήθεν μεταρρυθμιστών και εκσυγχρονιστών, που όμως, στην πράξη, αποδεικνύονται οπισθοδρομικοί εθνομηδενιστές και ψευτοπροοδευτιστές, εξωνημένοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρόθυμοι για όλα πολιτικοί υπηρέτες, με άδειες και διαβρωμένες από τη ματαιοδοξία συνειδήσεις, χωρίς Χριστό και Ελλάδα”.

 

“Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι για τις αρχές μας, αλλά και θυμωμένοι με τους πολιτικούς που  «πούλησαν τα πρωτοτόκια, αντί πινακίου φακής» και παραδόθηκαν στην κακώς εννοούμενη «πολιτική ορθότητα».

Να λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΝΔ, γιατί σας γύρισαν την πλάτη 1.200.000 νεοδημοκράτες και δεν ψήφισαν στις τελευταίες και στις προτελευταίες εκλογές. Και να γιατί αυτός ο περήφανος και ασυμβίβαστος λαός, ζητά ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, με νέα πρόσωπα και νέα ηγεσία, που να διασφαλίζει όμως τις αρχές του αλλά και συγκεκριμένες προϋποθέσεις” συνέχισε ο κ.Νικολόπουλος. 

Αναλύοντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα είπε:

“Πρώτον να μην αλέσει σε κάποιες κατευθυντήριες μυλόπετρες όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις.

Δεύτερον, να αποτελεί σύναξη καλών προθέσεων, με ένα μόνο βασικό προαπαιτούμενο.

Όλοι όσοι μετέχουν σε αυτό τον φορέα να υποστηρίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας και να κατανοούν ότι ελευθερία και κοινωνική δημοκρατία, αποτελούν «δίδυμες αδελφές».

Τρίτον, να διαμορφώσει από την αρχή παντελώς διάφανες λειτουργίες και διαδικασίες, που αφενός θα επιτρέψουν σε κάθε πολίτη να ενταχθεί και αφετέρου με την ψήφο του να αναδείξει μία δυνατή και συλλογική ηγεσία, μέσα από τη διαδικασία ενός ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου,

Τέταρτον να συνθέσει μια ιδεολογικά ξεκάθαρη ιδρυτική διακήρυξη, να ψηφίσει και να λειτουργήσει μέσα από ένα αδιάβλητο, δημοκρατικό καταστατικό, καθώς επίσης να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο  εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Τέλος, η τελευταία παράμετρος έχει να κάνει καθαρά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και αφορά την πλήρη γνώση των μελών και στελεχών του κόμματος, για όλα τα βήματα και τις συνεννοήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες”.

“Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, χωρίς εγωισμούς και ανταλλάγματα, αλλά με καθαρές θέσεις και απόψεις. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αποφάσισε να ανταποκριθεί και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με κάθε ανάλογη καλοπροαίρετη πρόταση, από οπουδήποτε αυτή προέρχεται εντός του δημοκρατικού τόξου” τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, λέγοντας πως τα πράγματα είναι υπερώριμα. “Οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες. Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν. Πρέπει να συγκροτηθεί εδώ και τώρα ένα ρωμαλέο, γρανιτένιο, Πατριωτικό, Δημοκρατικό, Χριστιανοκοινωνικό Μέτωπο, χωρίς προχειρότητες και υστεροβουλίες”.

Τέλος είπε ότι όταν έρθει η ώρα του ιδρυτικού συνεδρίου δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου κόμματος. “Δηλώνω ότι όταν φτάσουμε συν Θεώ στο ιδρυτικό συνέδριο, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τους καλύτερους Έλληνες, τις νέες, τους νέους και όλους τους πρωτοείσακτους της πολιτικής, να γίνουν εκείνοι  οι μπροστάρηδες και οι ηγέτες του νέου αυτού πολιτικού φορέα και θα αισθανθώ μάλιστα δικαιωμένος, αν η ιδρυτική του ηγεσία έχει άρωμα γυναίκας”.

 

Διαβάστε επίσης

“Ναι” σε νέο πολιτικό φορέα λέει ο Νικολόπουλος

Δεν θα συμμετέχει στον “ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς” ο Καπερνάρος

Μια πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και ο Μπαλτάκος στην ομιλία του Καρατζαφέρη – ΒΙΝΤΕΟ

 Αιχμές Καρατζαφέρη κατά Γεωργιάδη-Βορίδη – Τι λέει για το όνομα του νέου κόμματος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ