Επίθεση του Λεβέντη στον Τσίπρα: Εκβιάζει τους βουλευτές του

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. Όπως είπε ο κ. Λεβέντης ο Αλέξης Τσίπρας “εκβιάζει τους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα, με εκλογές”. Ένας πρωθυπουργός όμως που είναι “όμηρος της ίδιας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δεν μπορεί να προσφέρει και να κυβερνήσει την χώρα”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Η Ένωση Κεντρώων δεν φοβάται τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, μάλιστα δήλωσε πως το κόμμα του θα έχει ποσοστά διψήφια και θα αποτελέσει παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Στο σημείο αυτό ο κ . Λεβέντης δήλωσε κατηγορηματικά,πως η Ένωση Κεντρώων δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα εκλογικά κατονομάζοντας ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, λέγοντας ” τιμάμε το λαό, πάμε μπροστά τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων θα είναι πάνω από 12%,”. Αποκάλυψε μάλιστα πως από το ΠΑΣΟΚ του είχαν προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν να συνεργαστεί με την Χαριλάου Τρικούπη “διατηρώντας την σφραγίδα του κόμματος και τις χρηματοδοτήσεις”.

Για τα σενάρια περί οικουμενικής, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων υπήρξε σαφής λέγοντας: “Δεν μετέχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα,αν μου βάλουν το πιστόλι στο κρόταφο τότε για το καλό της χώρας θα αναλάβω τις ευθύνες μου”.

Για τα εξάμηνα των βουλευτών είπε “η εμπειρία δείχνει ότι οι βουλευτές χρειάζονται χρόνο, όλοι θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον”, και κάλεσε όσους είναι κοντά στο κόμμα να παραμείνουν και να βοηθήσουν και όχι να πετροβολούν με την πρώτη ευκαιρία, αν όμως συνεχίσουν να βρίσκονται στην στείρα κριτική προσβάλλοντας πρόσωπα και αρχές της Ένωσης “αυτοδικαίως δεν μπορούν να βρίσκονται στις τάξεις του κόμματος”. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε ότι θα υπερψηφίσει μόνο την απλή αναλογική.

Ο κ. Λεβέντης καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προσφυγικό, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχασε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να “έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα”, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός σε παρελθόντα χρόνο έβριζε τους εταίρους”.

 

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες για το κλείσιμο των συνόρων επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο Λεβέντης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ