Αναστασιάδης – Ακιντζί σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα έχουν αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις υπάρχουν κενά στο περιουσιακό και στις βασικές ελευθερίες με αποτέλεσμα, να μην μπορεί να προχωρήσει ομαλά η διαπραγματευτική διαδικασία. Επί της ουσίας δεν έχει γίνει συζήτηση για το εδαφικό και το κεφάλαιο ασφάλεια-εγγυήσεις.

Στο μεταξύ, ο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Espen Eide, είχε χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες την περασμένη εβδομάδα, ενόψει του νέου γύρου, προετοιμάζοντας καλύτερα το έδαφος της συζήτησης. 

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Espen Eide, τόνισε οτι «υπάρχει τώρα, μοναδική ευκαιρία για λύση, η οποία θα φέρει χρήματα και επενδύσεις στο νησί».Ο κ. Eide δήλωσε πως η διαδικασία βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση «Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές συμφωνίες μεταξύ των ηγετών επί των οποίων να μην έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, είπε ο κ. Eide και σημείωσε πως «ως γνωστόν ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες».

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ο Ακιντζί: Η Τουρκία δεν θα κάνει συνομιλητή της την Κύπρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ