Αβραμόπουλος: Σήμερα χτυπήθηκε η καρδιά της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι αλήθεια ότι σήμερα χτυπήθηκε η καρδιά της Ευρώπης» ανέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Βελγίου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Αυτό όμως που παραμένει στέρεο είναι ότι η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει σήμερα στους ίδιους ρυθμούς με την καρδιά των Βρυξελλών» πρόσθεσε.

«Σήμερα θρηνούμε τα θύματα στις Βρυξέλλες. Οι σκέψεις μας βρίσκονται πάνω από όλα στις οικογένειές τους. Οι τρομοκράτες χτύπησαν τυφλά και άνανδρα στην καρδιά της Ευρώπης. Ακόμα περισσότερες οικογένειες πρέπει να ζουν με αυτή την τραυματική εμπειρία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και συνέχισε:

«Είναι επίσης η ημέρα που πρέπει να δείξουμε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα μας να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία – ως πολίτες των Βρυξελλών, του Βελγίου και ολόκληρης της Ευρώπης».

«Τις τελευταίες ώρες είμαι σε επαφή με τον Αν. Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Jan Jambon, και με άλλους Ευρωπαίους Υπουργούς. Βρίσκομαι επίσης σε συνεχή επαφή με την Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Europol. Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Σήμερα συνέβη στο Βέλγιο, πριν στη Γαλλία. Αυτό μπορεί να γίνει παντού στην Ευρώπη. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη τέτοιων απεχθών πράξεων.

Η Επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη και να διευκολύνει τον απαραίτητο συντονισμό. Οι Βελγικές αρχές και οι πολίτες του Βελγίου έχουν την απόλυτη στήριξή μας».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ