Μαριάς: Ανεύθυνοι και …ψιλικατζήδες οι Βέλγοι

«Οι Βέλγοι είναι ανεύθυνοι γιατί αμέσως μετά την έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο δεν είδα να παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας σε σημαντικά μέρη όπως είναι το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Κομισιόν και η γύρω περιοχή» δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ο κ. Μαριάς εξήγησε ότι όταν είχαν ληφθεί τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, με τον 48ωρο αποκλεισμό των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου είχαν ζητήσει να ενισχυθεί η φύλαξη των κτιρίων της ΕΕ και τότε οι Αρχές του Βελγίου απαίτησαν να τους πληρώνει τα μέτρα ασφαλείας το Ευρωπαϊκό Κοιονοβούλιο.

«Για να καταλάβετε τι ανευθυνότητα και τι ψιλικατζήδες είναι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

«Στις Βρυξέλλες έρχονται χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, λόγω της ΕΕ. Αλλιώς δεν θα έρχονταν ούτε για καλημέρα να τους πουν. Έχουν οικονομήσει χοντρά και όταν πρέπει να αναλάβουν το κόστος της ασφάλειας, ήθελαν από την Ευρωβουλή και την Κομισιόν να τους πληρώσει τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που φυλάνε» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι λόγω των χρηματικών απαιτήσεων των Βέλγων η φύλαξη στην Ευρωβουλή ήταν υποτυπώδης. Επεσήμανε ότι στην Αθήνα, «έπειτα από παρόμοιες εκρήξεις, κλείνουν τους δρόμους και ελέγχουν όλες τις περιοχές».

«Εδώ αυτά δεν τα βλέπω. Δεν βλέπω ούτε φύλαξη ούτε τίποτα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου

Παπαδημούλης: Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ