Βολές Γιώργου Κατρούγκαλου κατά εταιρείας

Την απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. που γύρισε την πλάτη της στους εργαζόμενούς της, εμμένοντας στην λύση των συμβάσεων μαζί τους, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου καταδικάζεται η στάση της ΙΜΑΣ Α.Ε. να μην προσέλθει στον τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση -εργαζόμενοι, εργοδότης, υπουργείο- δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα, δεδομένου ότι τα μεγέθη της δεν δικαιολογούν την στάση που επιδεικνύει… Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η απόφαση αυτή της διοίκησης είναι εκδικητική προς τους εργαζόμενους, ακατανόητη σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της και απόλυτα παράνομη και καταχρηστική, αφού έγινε στο μέσο της διαβούλευσης -η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε- χωρίς καμία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ οι εργαζόμενοι ήδη είχαν προσέλθει για να συμφωνήσουν με τις απαιτήσεις της εταιρείας.

Απούσης της εταιρείας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Μεταφορών- Υποδομών – Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, πέντε βουλευτές του νομού Μαγνησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου, από την ΝΔ ο Χρήστος Μπουκώρος, από το ΚΚΕ ο Κώστας Στεργίου, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΧΒΕ Νικόλαος Ξουράφης, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου, σε ένα κλίμα ενιαίας καταδίκης της καταχρηστικής και απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της εταιρείας για την διακοπή της λειτουργίας της, που «πετάει» στην ανεργία 138 εργαζόμενους και στην δυστυχία τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την διακοπή των εργασιών της εταιρείας έγινε στις 11/03/2016, πριν λήξει το διάστημα διαβούλευσης που είχε ορίσει ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ για την ολοκλήρωσή της, η οποία έληγε στις 15/03/2016.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ