Τζιτζικώστας: Πρέπει να αποπεμφθεί σήμερα κιόλας ο Μουζάλας

Την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα «σήμερα κιόλας» ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Αν δεν τον αποπέμψει ο Πρωθυπουργός, αποδέχεται τον όρο που χρησιμοποίησε ο υπουργός του και τότε τα προβλήματα για τη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερα» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «στη Σύνοδο της ΕΕ δε βοηθάει να πάμε με υπουργό που αποκαλεί τα Σκόπια ‘Μακεδονία’. Πρέπει να αποπεμφθεί σήμερα κιόλας ο κατά τα άλλα συμπαθής Γιάννης Μουζάλας, και να εκπροσωπηθεί η χώρα από τον προϊστάμενό του υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή».

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο στο προσφυγικό και ότι έχασε πολύτιμο χρόνο. «Χάσαμε τρεις με τέσσερις κρίσιμους μήνες» είπε, καταλογίζοντας ανικανότητα και αδυναμία εκκένωσης της Ειδομένης, στην οποία, όπως είπε, σήμερα υπάρχουν 14.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων 7.000 παιδιά.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να πιέσει να γίνουν hotspot στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ζητώντας επιμερισμό των μεταναστών και προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του στρατού, δηλώνοντας ότι «τα κέντρα μετεγκατάστασης υπό την ευθύνη του λειτουργούν ρολόι».

 

Πηγή skai.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Λεβέντης: Μήπως είναι σχέδιο σικέ διαφωνίας;

Βρούτσης: Ως Έλληνας νιώθω βαθιά προσβεβλημένος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ