Η έκκληση του Τσίπρα στους πρόσφυγες να πάνε στις οργανωμένες δομές – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Αρμένιο Πρόεδρο.

«Χθες είχαμε ένα απαράδεκτο γεγονός, την ενθάρρυνση των ανθρώπων αυτών από αγνώστους ίσως και από ομάδες που έχουν τον τίτλο εθελοντών, τόσο να παραμείνουν στη μεθόριο όσο και να περπατήσουν σε αντίξοες συνθήκες να περάσουν τη μεθόριο» είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που είναι απροστάτευτοι.

«Απευθύνουμε έκκληση στους πρόσφυγες στην Ειδομένη να εγκαταλείψουν την επίμονη προσπάθεια να μείνουν στην περιοχή» κα πρόσθεσε ότι η εκτίμηση του είναι «πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τον δρόμο να τον ξανανοίξουν» είπε.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πρόσφυγες να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής «και από εκεί και πέρα θα δουλεψουμε όλοι μαζι για την επιτάχυνση της διαδικασίας της νόμιμης μεταβασης τους στην Ευρώπη, μέσα από την επιτάχυνση της διαδικασίας της μετεγκατάστασης».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας – Σαρκισιάν για το προσφυγικό: Απαιτούνται συνεκτικές πολιτικές – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ