Έως και δύο χρόνια θα μείνουν πρόσφυγες στην Ελλάδα εκτιμά Βίτσας

Πολλοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και δύο χρόνια εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στους Financial Times. Επισημαίνει ωστόσο ότι κάποιοι θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

«Χιλιάδες άνθρωποι στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας» σημειώνει ο κ. Βίτσας τονίζοντας ότι σε απόσταση 20χλμ υπάρχουν θέσεις σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς όπου οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Ο Βίτσας επισημαίνει ότι «Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».

Διαβάστε επίσης:

Το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό επισκέφθηκε ο Βίτσας – ΦΩΤΟ

Άγριος καυγάς του Άδωνι με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα και την Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ