Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

Για “διεθνή πρακτική” έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στην παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, ώστε να βεβαιώνει την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

“Νομίζω ότι αδίκως οι καλοπροαίρετοι Έλληνες φοβούνται για υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κακώς οι κακόπιστοι και οι αντιπολιτευόμενοι θέτουν το ζήτημα έτσι γιατί ειδικά οι δεύτεροι το γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι. Είναι μια διεθνής πρακτική” τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο “Ε” και είπε ότι στην τουρκική πλευρά αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές (Liaison officers).

“Αν θέλετε τη γνώμη μου, μακάρι να γίνει” ανέφερε χαρακτηριστικά.   “Πιστεύω ότι μέσα του κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Έτσι, η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι ήρθαν από τη δική της πλευρά” πρόσθεσε.  

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πόλυ άσχημες τις συνθήκες στην Ειδομένη και είπε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η περιοχή καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα έχουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, τόνισε ενώ σημείωσε ότι “Αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη το έχουμε ξαναδεί στους σεισμούς. Μεχρι το κράτος να μπορέσει να ξαναοργανώσει το χάος χρειάζεται λίγος χρόνος”

 

Δείτε το βίντεο από το “Ε”

 

 

Διαβάστε επίσης

Κουρουμπλής: Έχω επιφυλάξεις για την αποτρεπτική δύναμη του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μουζάλας: Μας κορόιδεψαν η Αυστρία και οι χώρες του Bίζενγκραντ

Την παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά προανήγγειλε ο Τόσκας – ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Ελπίζω σε μια εβδομάδα το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ