Ακντογάν: Θα γυρίσουν στην Τουρκία όσοι περάσουν στην Ελλάδα ύστερα από μία ορισμένη ημερομηνία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Άκντογαν είπε ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απολύτως μια συναλλαγή προσφύγων.

«Θα επιστραφούν όσοι επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά ύστερα από μια ορισμένη ημερομηνία, σε αντάλλαγμα οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πάρουν ίσο αριθμό νόμιμων μεταναστών», ανέφερε ο Άκντογαν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μήνυμα όσον αφορά τους Σύρους πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Στο μήνυμα με τον τίτλο «Η Τουρκία θα δεχθεί όλους τους Σύρους από την Ευρώπη;» ο Άκντογαν σημειώνει ότι η ΕΕ δεν επιβάλει πράγματα που θα απορρίψει η Τουρκία στις συνομιλίες, «αντιθέτως η Τουρκία έκανε μια πρωτόγνωρη πρόταση για να βάλει η Ευρώπη περισσότερο το χέρι της στην φωτιά», υπογραμμίζει.

Δεν τίθεται θέμα να συγκεντρώσουν όλους τους Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη κατά την τελευταία τετραετία και να τους επιστρέψουν στην Τουρκία, τόνισε.

«Η Τουρκία καταβάλει διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της ανθρώπινης τραγωδίας και των προσφυγικών ροών από διαφορετικές χώρες προς την ίδια. Οι συνομιλίες δεν είναι απολύτως μια συναλλαγή προσφύγων», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: TRT

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Καμία παραχώρηση στην Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ – σοκ: Χτύπησε ανήλικο πρόσφυγα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ