Γλέζος: Η κυβέρνηση και η εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

Πρώτη καταχώρηση: 11/03/2016 - 14:11

Τελευταία δημοσίευση: 11/03/2016 14:47Πολιτική

Γλέζος: Η κυβέρνηση και η εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

Συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό πρόβλημα, έδωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, αναλύοντας τις αιτίες που το προκαλούν.

Στη συνέντευξη τόνισε τις ευθύνες που μοιράζονται ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία και ανέλυσε τα σημεία που τα τρία αυτά μέρη με συγκεκριμένες ενέργειες δημιούργησαν, έθρεψαν και συντηρούν τον πόλεμο στην Συρία και ταυτόχρονα προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη, αδιαφορώντας για τις τραγωδίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη περιοχή.

Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι απουσιάζει  και επισήμανε ότι χωρίς την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και των δομών αλληλεγγύης που έχουν σπεύσει από όλο το κόσμο για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η κρίση θα είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, αλλά αν αυτή η "αδιαφορία" συνεχιστεί, τίποτα δεν εγγυάται ότι αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Τόνισε την απουσία της Εκκλησίας, που στη συγκεκριμένη περίοδο λάμπει δια της απουσίας της, ενώ δεν έχει καταδικάσει φωνές που προέρχονται από αυτήν και δεν θυμίζουν σε τίποτα τη διδασκαλία της εκκλησίας του Χριστού.

Επίσης, ο κ. Γλέζος, θύμισε ότι οι οικονομικοί μετανάστες προέρχονται - και αυτό δεν είναι σύμπτωση, από χώρες που στο παρελθόν υπήρξαν αποικίες ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία εξακολουθούν να έχουν οικονομικά εξαρτημένες τις πρώην αποικίες τους, εξακολουθούν να απορροφούν τον πλούτο τους και να δημιουργούν φτώχεια και την αιτία της μετανάστευσης.

"Ειδικά το μεταναστευτικό το είχα θέσει, όπως το εκθέτω, πριν 30 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ήμουν ευρωβουλευτής" θύμισε ο Μανώλης Γλέζος, ενώ τόνισε επίσης ότι "Το Προσφυγικό & το μεταναστευτικό τα έθεσα στην Ευρωβουλή στην τελευταία ενιαύσια θητεία μου, επίσης τα έθεσα με επισκέψεις μου, στον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Αρχιεπίσκοπο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην Ελληνική Βουλή στην τελευταία μου θητεία."

Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τοποθετήθηκαν και συμμετείχαν στο διάλογο και απλοί πολίτες, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση του ποιήματος του Μανώλη Γλέζου, που γράφτηκε τον Σεπτέμβριο, αφιερωμένο στο μικρό Αιλάν, και το απήγγειλε ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

 

Πηγή kinisienergoipolites.blogspot.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ για το προσφυγικό που θα συζητηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)