Μάρδας: Με την Τουρκία κινούμαστε διπλωματικά, διαφορετικά πόλεμος

Στο θέμα των παραβιάσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σμύρνη, μιλώντας στο Βήμα FM.

«Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. » επεσήμανε ο κ. Μάρδας.

Τόνισε μάλιστα ότι «Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.»

«Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως» επέμεινε ο κ. Μάρδας.

«Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε «πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα στη Βουλή για την αναγόρευση του Τσίπρα σε επίτιμο διδάκτορα στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Η στιγμή της αποβολής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τον Σουλτς – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ