Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Ενημέρωση για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, για το προσφυγικό, αλλά και για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, πραγματοποιήθηκε στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Αναφορικά με την ενημέρωση και αποτίμηση του ταξιδιού στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αποτελεί σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης. Σημειώνουν ότι η συμφωνία αυτή, που δεν επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αποδεικνύεται, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, επισημαίνοντας ακόμη πως σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ζητήθηκε ευθέως ο τερματισμός των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και η άρση του casus belli.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Άρχισε η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

“Δεν θα στείλουμε τους πρόσφυγες πίσω σε εμπόλεμες ζώνες”, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ