Βίτσας: Η Ειδομένη πρέπει να αποσυμπιεστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Όποια κι αν είναι η απόφαση στη σημερινή σύνοδο κορυφής, θα πρέπει να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τυχόν επιβεβαίωση του κλεισίματος των συνόρων στη σύνοδο ο κ. Βίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Ακόμη και 300 και 400 και 500 άνθρωποι να περνάνε, τη στιγμή που είναι 10.000 άνθρωποι πρέπει κάποιοι να πάνε σε κάποια κέντρα φιλοξενίας πιο πίσω και να υπάρχει μια πιο φυσιολογική ροή, αν είναι ανοιχτά, με βάση το πώς μπήκανε στην Ελλάδα, πόσοι είναι οι πρόσφυγες και με έναν αύξοντα αριθμό”.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες στην Ειδομένη είπε ότι υπάρχει συνεννόηση “με το υπουργείο Υγείας για μια ισχυρή και ηχηρή παρέμβαση”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς παραμένουν πια στη χώρα για μεγάλο διάστημα, ανέφερε ως παράδειγμα το Σχιστό:

“Eίναι ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας, υπάρχει και χώρος λατρείας και ειδικά εστιατόρια… να περιμένουμε τις αποφάσεις σήμερα και με βάση αυτό θα αναπτύξουμε το σχέδιο… Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε οποιαδήποτε δυσκολία και να αναπτύξουμε και νομοθετικά αλλά και πρακτικά και τον χαρακτήρα της πολιτικής προστασίας”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται 31.000 πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Διυπουργική συντονιστική ομάδα για τα κλειστά σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ