Η έκκληση του Τουσκ στους πρόσφυγες: Μην έρχεστε στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Σένγκεν, δεν θα επιφέρει λύση στο προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα, έκανε έκκληση στους πρόσφυγες να μην έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη» δήλωσε ο κ. Τουσκ, και πρόσθεσε: «Με το να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν που δεν θα δώσει λύση στην κρίση».

«Πρέπει να αποφύγουμε τις διχόνοιες καθώς διαλύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Οι μονομερής ενέργειες χωρίς συντονισμό, όσο κατανοητές και αν είναι μπορούν να κάνουν κακό στο ευρωπαϊκό πλέγμα της αλληλεγγύης».

«Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους, από πού και αν έρχεστε. Μην έρθετε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Μην πιστέψετε τους διακινητές.  Μην βάλετε σε ρίσκο τη ζωή σας και μην ξοδέψετε τα χρήματα σας. Η Ελλάδα και οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι πλέον μια χώρα τράνζιτ», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.  

«Όπως είδα με τα ίδια μου τα μάτια, η κατάσταση είναι δραματική. Σήμερα η Ελλάδα είναι το βασικό σημείο εισόδου και βεβαίως εδώ η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη με την εισροή μεταναστών και προσφύγων που εισέρχονται μέσω της Τουρκίας κάθε μέρα» είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι επιστροφές των μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία. 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η ΕΕ φάνηκε ακόμη πιο αδύναμη να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ