Μουζάλας: Το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης οφείλει να γίνει σαν να είναι κλειστά τα σύνορα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1 και πρόσθεσε ότι από την στιγμή που τα σύνορα είναι ουσιαστικά κλειστά, οι πρόσφυγες θα «παγιδευτούν» και θα «εγκλωβιστούν» στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι «είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει»

Ο κ. Μουζάλας, επισήμανε το καθήκον της κυβέρνησης είναι να «τακτοποιήσει» αυτούς τους ανθρώπους, να πάψουν να γυρνάνε στους δρόμους, στο  λιμάνι και στην Ειδομένη και να φτιάξει χώρους προσωρινής εγκατάστασης στους οποίους θα μείνουν για όσο χρόνο χρειαστεί.

Ακόμα, αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επισήμανε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, ωστόσο θα μειωθεί η προσφυγική ροή στην Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι η εκτίμηση του για τον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να αντέξει η χώρα είναι λιγότερος από 150.000, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα διαχειρίσιμο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέε��αι η αξιολόγηση με το προσφυγικό και ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος με την πολιτική της, ρισκάροντας την παντοδύναμη καριέρα της, έχει σώσει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. 

 

Δείτε το βίντεο από τον Ant1:

 

Διαβάστε επίσης:

500 ευρώ η ταρίφα Σκοπιανών για να περάσουν πρόσφυγες από τα σύνορα

Συγκρατημένες οι δηλώσεις των Σκοπίων με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για εκατοντάδες πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ