Καραγκούνης: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στη διαχείριση του προσφυγικού

Στις προσδοκίες που έχει εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔΚώστας Καραγκούνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Είναι ένα εθνικό ζήτημα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε την ανθρωπιστική του πλευρά και χροιά και έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που λέει ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι απαραίτητες δομές και σίτισης και στέγασης και υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Από κει και πέρα πίεση προς το ΝΑΤΟ, πίεση προς τους ευρωπαίους εταίρους που απλά πετάνε το μπαλάκι όπως φάνηκε τελικά και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σουηδίας και της Δανίας με τον πόλεμο που γίνεται σε αυτή την περίφημη γέφυρα που ενώνει. Δείχνει λοιπόν το πόσο ευαίσθητοι είναι και οι προοδευτικοί και οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί ευρωπαίοι εταίροι μας και οι δεξιοί, εγώ δεν διαχωρίζω και από κει και πέρα να υπάρξει πίεση και προς την Τουρκία γιατί εκεί είναι η ρίζα του κακού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε:

«Από εκεί καταστρέφουν τα έγγραφά τους και δεν μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και από κει και πέρα μπορεί να γίνει διαχειρίσιμη η ροή. Εκεί θα κριθεί αυτή η κυβέρνηση, μέχρι τώρα εδώ κι ένα έτος δεν έδειξε διαχειριστική επάρκεια, δεν έδειξε ότι είναι επαρκής και να αντιληφθεί το πρόβλημα αλλά να έχει κι ένα κεντρικό σχεδιασμό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στο πως θα γίνει η διαχείριση αυτού του τεράστιου, εθνικού προβλήματος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ