Μουζάλας: Υπολογίζουμε ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 50.000 με 70.000 πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

“Ερμηνεύοντας την ιστορία, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας που θα είναι 50.000 με 70.000 μέσα στον επόμενο μήνα” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.  Παράλληλα,  είπε ότι σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα 22.000 μετανάστες και πρόσφυγες ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Νότια Αττική σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι στη Μακεδονία τα hot spots θα είναι τέσσερα και θα γίνουν σε Κιλκίς, Διαβατά ενώ οι άλλοι χώροι αναζητούνται. Επίσης διευκρίνισε ότι οι υπόλοιπο χώροι υποδοχής θα είναι κατά μήκος του άξονα από Πειραιά και θα μοιραστούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

“Αυτά που φτιάχνουμε δεν είναι οι κανονικοί χώροι φιλοξενίας είναι χώροι έκτακτης ανάγκης” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας έστειλε αίτημα για έκτακτη βοήθεια προς την Κομισιόν.  “Είναι αλήθεια ότι είχαμε φτιάξει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το στείλαμε και στην Ε.Ε. , το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη και χρήματα και σε προσλήψεις και ελπίζω ότι θα κινηθεί πιο γρήγορα η Ε.Ε” είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για 120 στρατόπεδα.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ένας μεγάλος αριθμός θα φύγει από την Ελλάδα με το πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής κι αυτό θα αφορά κυρίως σε παράνομους μετανάστες. Όπως είπε εφαρμόζεται και ήδη έχουμε ήδη 3.000 επιστροφές.

Για την Ειδομένη είπε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν έχουν πειστεί ότι έχει κλείσει ο ασφαλής δρόμος. “Πιστεύω ότι θα μειωθεί η ορή και σιγά σιγά θα μεταδοθεί το μήνυμα ότι το σύνορο είναι κλειστό και οι άνθρωπο θα ψάξουν κάποιους άλλους τρόπους. Παράλληλα,  ετοιμάζουμε με τον ΟΗΕ ένα σποτ που θα το παίξουμε στα ΜΜΕ, κυρίως στο διαδίκτυο, στην Τουρκία που θα ενημερώνουμε ότι τα σύνορα είναι κλειστά στην Ειδομένη” τόνισε. 

Ακόμη, είπε ότι το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό δεν θα γίνει κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων.

 

Δείτε το βίντεο του ΜΕGA

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ισοκατανομή των βαρών στη χώρα προτείνει για το προσφυγικό ο Δρίτσας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ