Λεβέντης: Η λύση των εκλογών είναι ολέθρια

Την πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ενώ χαρακτήρισε «ολέθρια» τη λύση των εκλογών.

«Η λύση των εκλογών είναι ολέθρια» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην επισήμανση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι καλύτερη από τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επισήμανε:

«Οι θερμοκέφαλοι στη ΝΔ τον συμβουλεύουν κάτι τέτοιο: ‘αφήστε τον Τσίπρα να καταρρεύσει να έρθουμεεμείς’. Αλλά ξεχνούν ότι το ίδιο έκανε ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας έλεγε: ‘αφήστε τη δεξιά, τον Σαμαρά, να καταρρεύσει να έρθω εγώ. Αυτά όμως τα ‘αφήστε’ μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες, εκθέτουν τη χώρα. Κι αν έρθει ο Μητσοτάκης τώρα, θα έρθει με 160;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι «ο Τσίπρας έχει αποτύχει».

Ερωτηθείς αν αποκλείει να ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη αξιολόγηση και να παραμείνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Το αποκλείω. Το θεωρώ πολύ δύσκολο. Πως να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αφού χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Ο Τσίπρας λέει ότι δεν κάνει υποχώρηση στις κύριες συντάξεις και εδώ όχι απλά πρέπει να γίνει υποχώρηση, αλλά πρέπει να ληφθούν και πρόσθετα μέτρα. Το ΔΝΤ θα έρθει με επαχθέστερους όρους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ