Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες

Την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Αυστρία και την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης που πιέζει την Ελλάδα, σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη του στο Euronews.

«Θα μπορούσαμε στην προηγούμενη Σύνοδο να τινάζαμε στον αέρα την ευρωπαϊκή υπόθεση επιμένοντας ότι δεν συζητάμε καθόλου. Πιστέψαμε σε αυτά που μας είπε η ΕΕ και σε αυτά που δεσμεύτηκαν τα συγκεκριμένα κράτη μέλη. Διαψευστήκαμε. Θα επιμείνουμε. Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την Αυστρία σημείωσε: «η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μουζάλας, απαντώντας στο αν έλαβε κάποια δέσμευση στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών για αλλαγή του κλίματος και ανάκληση των πρόσφατων μέτρων, ανέφερε: «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».

 

Διαβάστε επίσης:

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες

Aυστριακή ΥΠΕΣ: Δεν κατανοούμε την αδυναμία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ