Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες

Πρώτη καταχώρηση: 26/02/2016 - 10:03

Τελευταία δημοσίευση: 26/02/2016 10:20Πολιτική

Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες

Την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Αυστρία και την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης που πιέζει την Ελλάδα, σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη του στο Euronews.

«Θα μπορούσαμε στην προηγούμενη Σύνοδο να τινάζαμε στον αέρα την ευρωπαϊκή υπόθεση επιμένοντας ότι δεν συζητάμε καθόλου. Πιστέψαμε σε αυτά που μας είπε η ΕΕ και σε αυτά που δεσμεύτηκαν τα συγκεκριμένα κράτη μέλη. Διαψευστήκαμε. Θα επιμείνουμε. Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την Αυστρία σημείωσε: «η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μουζάλας, απαντώντας στο αν έλαβε κάποια δέσμευση στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών για αλλαγή του κλίματος και ανάκληση των πρόσφατων μέτρων, ανέφερε: «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».

 

Διαβάστε επίσης:

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες

Aυστριακή ΥΠΕΣ: Δεν κατανοούμε την αδυναμία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ελλάδα

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)