Δρίτσας: Έχουμε σχέδιο επιβράδυνσης μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

«Μετά από μία χθεσινοβραδινή σύσκεψη, και αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του κλεισίματος των συνόρων, σχεδιάσαμε για το επόμενο διήμερο – τριήμερο μία ελεγχόμενη επιβράδυνση της ροής μετακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά», ανέφερε ο  υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ.Δρίτσας, μιλώντας στο mega, τόνισε ότι: «Χωρίς να επιβαρυνθούν τα νησιά, να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος,  ώστε να διαμορφωθούν νέες δυνατότητες, νέοι χώροι προσωρινής παραμονής στην Αττική ή σε άλλα σημεία της χώρας».

Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους και υπογράμμισε: Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δρίτσας για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την Τουρκική ΝΟΤΑΜ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ