Ρήγας: Αρραγής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι μία κίνηση η οποία μπορεί να διευκολύνει και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών», ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες.

«Θεωρώ επίσης ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες και εκεί πρέπει να σταθούν και οι ίδιοι είναι το ζήτημα της ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να έχουν καλύτερες συνθήκες το επόμενο διάστημα, η χώρα να έχει ανάπτυξη και ταυτόχρονα να συμβάλλουν  στο ΑΕΠ» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι, από την μία πλευρά εξέφρασε τη διαφωνία του με «μεθοδους οι οποίες δημιουργούν όξυνση», και από την άλλη την πεποίθησή του ότι «οι αγωνίες των κοινωνικών ομάδων πρέπει και είναι ανάγκη να εκφράζονται».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το θέμα είναι αν μέσα σε αυτές τις κοινωνικές κινητοποιήσεις παρεισφρέουν άλλες ομάδες, αν λειτουργούν ως μοχλός εξυπηρέτησης άλλων πολιτικών συμφερόντων και μιλάω ευθέως και για ακροδεξιά στοιχεία. Όταν αυτό συμβαίνει δεν τους βοηθάει».

Ερωτηθείς για το αν είναι εύθραυστη η πλειοψηφία των 153 βουλευτών, ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης ως τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου, και υπογράμμισε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αρραγής».

«Η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, καταλαβαίνουμε βέβαια και εμείς τις αγωνίες της. Να κατανοήσουμε όμως όλοι πως αν σταματήσει αυτή η προσπάθεια δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα» πρόσθεσε. 

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, καθώς κάθε καθυστέρηση δεν βοηθά ούτε την οικονομία της χώρας, ούτε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή η Ευρώπη, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η αναγκαιότητα γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης γίνεται κατανοητή, τόσο από τους θεσμούς, όσο και από πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «τα όποια προβλήματα ή αντιπαραθέσεις υπάρχουν  μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν δεν μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας”.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα βοηθούσε ένας ανασχηματισμός, απάντησε ότι «είναι θέμα του Πρωθυπουργού. Πρέπει όμως και είναι ανάγκη να επιταχυνθούν πολλά πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η εικόνα της διακυβέρνησης». 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ψαριανός για τον Θεοχάρη: Όποιος δεν γουστάρει σηκώνεται και φεύγει

Μητσοτάκης: Το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση –BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ