Σπίρτζης: Τον Μάρτιο η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Την άποψη ότι μέσα στον Μάρτιο θα αρχίσει η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, “Παραπολιτικά”.

«Θεωρούμε ότι έχουμε μια πολύ καλή προετοιμασία, γίνεται η τελευταία ανάγνωση των προδιαγραφών και άλλων κανονιστικών διατάξεων και στη συνέχεια θα γίνει ένας διαγωνισμός όπως προβλέπεται από το νόμο, για μια- μία άδεια ξεχωριστά. Θα βγει η πρώτη άδεια όποιος πλειοδοτήσει, όποιος δώσει τα περισσότερα χρήματα θα αποκτήσει αυτή την άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στο Μάρτιο.  

Παράλληλα, επισήμανε ότι από τη στιγμή που θα βγει η διαγωνιστική διαδικασία θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Οφείλουμε να τηρήσουμε πιστά τις ημερομηνίες που βάζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη διαγωνιστική διαδικασία, αυτές οι ημερομηνίες προβλέπουν ότι από την ημέρα που θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός θα έχουμε τουλάχιστον ενάμιση με δύο μήνες που θα τρέχει ώστε να μπορούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και με διαφάνεια να καταθέσουν τις προσφορές τους. Επομένως από την ημέρα που θα βγει η διαγωνιστική διαδικασία θα θέλουμε περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια όταν είναι έτοιμοι οι πλειοδότες, αυτοί που θα κερδίσουν και θα έχουν την άδεια όσο πιο γρήγορα είναι κάποιος έτοιμος τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να εκπέμψει. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο σε σχέση με το σημερινό από τη νέα σεζόν».

Ο κ. Σπίρτζης, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει καθυστέρηση του διαγωνισμού από μία ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, απάντησε: «Η προκήρυξη θα προχωρήσει. Εκτός αν προσπαθήσουν να αναστείλουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού πάλι μέσα από νομικούς δρόμους που έχουν απολύτως δικαίωμα. Η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη και πάλι να είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία και το σύνταγμα και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, αν κάποιοι θέλουν να κωλύσουν τον διαγωνισμό και μάλιστα με την αρωγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δικαίωμά τους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους στο να φτιάξουμε ένα νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τοπίο, ένα υγειές περιβάλλον ώστε επιτέλους να μην έχουμε την αθλιότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια και σε υπερθετικό βαθμό τον τελευταίο ένα- ενάμιση χρόνο». 

 

Διαβάστε επίσης:

O Τσίπρας στους αγρότες: Τα αιτήματα σας είναι μια καλή βάση διαλόγου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ