Ο Κουτσούμπας για το παράλληλο πρόγραμμα: Άνθρακες ο θησαυρός

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική του καρότου και του μαστίγιου για να περάσει σκληρά μνημονιακά μέτρα λέγοντας ότι «Κάθε φορά που θέλετε να περάσετε ένα αντιλαϊκό πακέτο μέτρων σκαρφίζεστε κι ένα νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αυτή τη φορά το πυροτέχνημα λέγεται παράλληλο πρόγραμμα».

«Όμως αποδείχθηκε ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός γιατί αυτά τα μέτρα δεν είναι φιλολαϊκά αλλά ρυθμίσεις γραφειοκρατικού τύπου» τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ειδικότερα ότι η ρύθμιση για καθολική ασφάλιση είναι ανεφάρμοστη και η κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι όσον αφορά τους ανέργους.

Τέλος ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο «λαιμητόμο», όπως αποκάλεσε το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «άξιοι συνεχιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό απέδωσε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση με την επιλογή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο λέγοντας πως η απόφαση αυτή οδηγεί σε κλιμάκωση του πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Μαυραγάνη στον Κοτζιά για τη λίστα Μπόργιανς

Το «καρφί» της Χριστοφιλοπούλου για την προεδρία της Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κώστας Μπακογιάννης για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: Κάτι πάει πολύ λάθος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ