Τόσκας: Μακριά από τη δική μας αντίληψη η καταστολή

«Δεν κάνουν καταστολή οι δυνάμεις ασφαλείας, είναι μακριά από την αντίληψη τη δική μας να δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πολιτική μας είναι η ήπια αντιμετώπιση των διαδηλώσεων» τόνισε.

Επεσήμανε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα για τα μπλόκα, είναι η εποχή που οι αγρότες πρέπει να πάνε στα χωράφια τους, και εκτιμώ ότι θέλουν κι αυτοί λύση όπως και η κοινωνία και η κυβέρνηση».

Σχετικά με τις αντιδράσεις στα Διαβατά και την Κω για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων ο κ. Τόσκας είπε πως «οι κάτοικοι κάνουν λάθος που αντιδρούν».

«Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση 5 στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν ‘να πάτε το hotspot στη Θέρμη’ στην πιο ακριβή περιοχή. Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους» επεσήμανε.

«Στο ερώτημα θέλετε οι μετανάστες να κάνουν βόλτα στο λιμάνι και να προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό, ή να είναι συγκεντρωμένοι σε ένα χώρο, δεν πήραμε απάντηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στις χώρες που φαίνεται ότι επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν έκανε λόγο για «ακραίους συντηρητικούς κύκλους που δεν βλέπουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά και τον ρεαλισμό, γιατί κανένας φράχτης δεν έλυσε προβλήματα». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Σουλτς

Κύρτσος: Πρέπει να φύγουν οι αγρότες από τους δρόμους

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ