Σβίγκου: Προς όφελος όλων να γίνει το συντομότερο ο διάλογος κυβέρνησης – αγροτών

Ο διάλογος της κυβέρνησης με τους αγρότες πρέπει να γίνει το συντομότερο υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Είναι προς όφελος όλων των πλευρών και προς όφελος της χώρας να κάτσουν το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι του διαλόγου. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση δίκαιη, που θα απαντάει συνολικά στο πρόβλημα» δήλωσε η κ. Σβίγκου.

«Είμαστε διατεθειμένοι στο τραπέζι να βάλουμε προτάσεις οι οποίες θα ελαφρύνουν τους αγρότες» επεσήμανε προσθέτοντας και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διεξάγεται διάλογος μέσα από τα ΜΜΕ.

«Έχουμε δείξει και ως κόμμα, και στις εκδηλώσεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και στις περιοδείες που κάνουν οι βουλευτές μας -γιατί δεν είναι κρυμμένοι σε κάποια κομματικά γραφεία στην Ελλάδα- ότι είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις προτάσεις των αγροτών και είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε λύσεις πάνω σε αυτά» τόνισε.

Σχετικά με τις αποδοκιμασίες βουλευτών της κυβέρνησης από αγρότες ανέφερε ότι υπάρχει μια μειοψηφία που κάνει επεισόδια και δεν έχει καμία σχέση με τη διάθεση για διάλογο και εξεύρεση λύσεων.

Σημείωσε ότι με τους υπόλοιπους αγρότες υπάρχει συζήτηση και πως οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται κανονικά. «Θα πρέπει αυτά τα επεισόδια να είναι καταδικαστέα από όλα τα πολιτικά κόμματα και κανένας να μην κλείνει τα μάτια για δικά του μικροπολιτικά οφέλη» επεσήμανε.

 «Σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά, ότι θα είμαστε πιο κοντά στον κόσμο, θα είμαστε μέσα στις τοπικές κοινωνίες, θα τους ακούμε και θα προσπαθούμε σαν κόμμα να φέρουμε τα αιτήματα και τις προτάσεις για λύσεις στην κυβέρνηση» υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις δυσκολίες μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ίδια στιγμή «μέσα από μια σειρά νομοθετημάτων όπως για παράδειγμα το παράλληλο πρόγραμμα για την υγεία, δίνονται δείγματα μιας αριστερής πολιτικής, μιας αριστερής πολιτικής κατεύθυνσης και μιας κατεύθυνσης που θα δίνει στα προβλήματα του απλού κόσμου».

Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων και  κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». Υποστήριξε ότι δημιούργησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ένα πελατειακό κράτος, του οποίου μέρος ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το υπηρέτησε.

«Το ότι προσπαθεί αυτή τη στιγμή η ΝΔ να δείξει ότι “όλοι είμαστε ίδιοι”, ότι αυτά που έκανε με δόξα και τιμή η ΝΔ θα τα συνεχίσει ή τα συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι καταρρίπτεται από τα πραγματικά δεδομένα, που έχουν να κάνουν και με τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

 «Αυτό που συμβαίνει είναι μια απίστευτη προσπάθεια και λάσπης και προπαγάνδας και παραπολιτικής», τόνισε.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ακόμα περιμένουμε να καταθέσει) προτάσεις για το ασφαλιστικό. Αντί να κάνει αυτό, ψάχνει να βρει ποιος είναι ο τρίτος μπατζανάκης του δεύτερου ξαδέρφου σε κάποιο υπουργείο». 

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ μέσω… Facebook

Η Γεροβασίλη για τους Αγρότες: Ανοίγει η πόρτα της εκτόνωσης – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ