Παυλόπουλος: Στα πρόθυρα της έκρηξης η ελληνική κοινωνία

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Κραυγή αγωνίας προς τους δανειστές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που διαπιστώνει ότι «η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα έκρηξης».

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει ένα έτος στην Προεδρία (εκλέχθηκε πανηγυρικά από το Κοινοβούλιο στις 18 Φεβρουαρίου πέρυσι), ο Προκόπης Παυλόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες του ΔΝΤ στην αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ενόψει δε της αξιολόγησης καλεί τους δανειστές να λάβουν υπόψη ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι ήδη τεράστιες και η κοινωνία μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και στα πρόθυρα της έκρηξης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποστέλλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε στο ελάχιστο την εθνική της κυριαρχία αλλά θα τη θωρακίσει ακόμα περισσότερο.

«Ας μη διανοηθεί κανείς, εντός Ε.Ε. ή εκτός (π.χ. Τουρκία), ότι η Ελλάδα θα εκχωρήσει, με αφορμή αυτή την κρίση, έστω και στο ελάχιστο την εθνική της κυριαρχία. Το αντίθετο. Θα τη θωρακίσει ακόμα περισσότερο», τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας το έθνος στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα.

Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος εκτιμά ότι «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες» στο προσφυγικό, καθώς, όπως επισημαίνει, «μόνον έτσι μπορούμε πλέον να απαιτούμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». «Και αυτό -σημειώνει με νόημα- είναι μια μεγάλη ευκαιρία ν’ απομονωθούν και ν’ απαξιωθούν οι όποιες ακραίες δυνάμεις και να καταγγελθούν ευθέως για αντεθνική συμπεριφορά».

Ο Πρ. Παυλόπουλος απορρίπτει επίσης τις εκλογές και τάσσεται υπέρ της ανάγκης συνεννόησης, με ειλικρίνεια απ’ όλους. «Ευτυχώς όλες, σχεδόν, οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται, με όρους ευθύνης, ότι η λύση των προβλημάτων δεν είναι οι εκλογές», επισημαίνει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «όταν μιλώ για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση. Κάθε άλλο».

Η Realnews, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποκαλύπτει τις τοποθετήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου σε μείζονα θέματα, σε σύσκεψη που είχε με τους πλέον στενούς του συνεργάτες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβάστε επίσης:

«Βέλη» Βαρουφάκη κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Στόλτενμπεργκ για το προσφυγικό

Κοζάνη: Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου των βουλευτών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ